Iniciar sessió Registrar-se

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

Cowocat_Rural participa en la Coworking Spain Conference 2023, parlant sobre el desenvolupament del coworking rural

11-05-2023

Celebrada a València durant els dies 9 i 10 de maig, es tracta de l'esdeveniment de referència a nivell estatal en relació al sector del coworking.

 

Cowocat_Rural ha estat present novament en la Coworking Spain Conference, esdeveniment que reuneix anualment els agents més importants del sector coworking, coliving i del flex office a nivell estatal i internacional, per discutir les últimes tendències, oportunitats i reptes del sector.

La CWSC és, a més, una oportunitat única per compartir idees i projectes amb altres agents del sector del coworking i del desenvolupament territorial. En aquest sentit, destacar que des de Cowocat_Rural es van trenar llaços concrets amb agents públics i privats d'Eslovènia, Portugal, Castella i Lleó, entre d'altres territoris, durant els dies en els que es va celebrar la conferència.

Per altra banda, destacar especialment que la gerent del CIS, Begoña García, va participar com a ponent a la taula "El desarrollo del Coworking Rural", compartint espai amb Alicia Barreno (tècnica del projecte Cowocyl al GAL Tierras Sorianas del Cid), Maria del Mar Martín (Gerent de Codinse i direcció de Cowocyl) i Victoria Carreras (Fundadora i CEO d'ANDA Cowork). En ella, va poder compartir l'experiència i coneixements adquirits en el desplegament ...

HIVE FIVE I COWOCAT_RURAL SIGNEN UN ACORD PER FOMENTAR LA MOBILITAT I GENERAR SINÈRGIES ENTRE ELS COWORKERS D’ANDORRA I CATALUNYA

9-08-2022

Hive Five, l’espai de coworking andorrà, de l’Univers BOMOSA, ha signat un acord de col·laboració internacional amb Cowocat_Rural, xarxa d’espais de coworking rurals de Catalunya, gràcies al qual formarà part del programa Rural Pass com a espai Amic. Aquesta adhesió facilitarà la mobilitat entre els membres de totes dues entitats, afavorint així la generació de sinergies i vincles entre coworkers i entre els propis espais que vertebren la xarxa, l’atracció de talent i el desenvolupament de projectes professionals conjunts.

El programa Rural Pass permetrà als hivers treballar de manera gratuïta tres dies al trimestre en qualsevol altre espai rural vinculat. Alhora, els coworkers de Cowocat_Rural tindran dret a l’ús gratuït de les instal·lacions de Hive Five by BOMOSA, també tres dies al trimestre. Actualment, la xarxa està formada per 20 espais de coworking ubicats en 19 municipis de comarques rurals de Catalunya.

El director general de l’Univers BOMOSA, Manel Garcia, ha afirmat que “aquest acord internacional permet, per una banda, als usuaris de Hive Five ampliar molt les facilitats i possibilitats de mobilitat, sinèrgies i treball en espais de coworking de tot Catalunya, el nostre territori veí; i , per l’altra, que els usuaris de Cowocat_Rural tinguin un punt de ...

Begoña García: «L’important d’un coworking no és l’espai físic, sinó la seva comunitat»

19-05-2022

Us compartim l'entrevista que des de BCN Smart Rural (estratègia de la Diputació de Barcelona per transformar el sector agroalimentari de la demarcació) es va fer a Begoña Garcia, gerent del CIS.

Podeu trobar l'entrevista original aquí: ENTREVISTA

 

 

Begoña García: «L’important d’un coworking no és l’espai físic, sinó la seva comunitat»

 

Aquesta llicenciada en Ciències de l’Educació és l’actual gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques i principal promotora de Cowocat Rural, un projecte de cooperació on participen els 11 Grups d’Acció Local de Catalunya.   

 

Begoña García (Riba-roja d'Ebre, 1972) és l’actual gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques i principal promotora de Cowocat Rural, un projecte de cooperació on participen els 11 Grups d’Acció Local de Catalunya. Originada a la ribera del riu Ebre, la iniciativa vol promoure el teletreball com a eina clau per al desenvolupament rural.

El coworking permet compartir espai de treball amb altres professionals i entrar a formar part d’una comunitat de persones emprenedores que poden enriquir mútuament els seus projectes. Parlem amb ella perquè ens expliqui quin és el paper que juga al món local un moviment que ha nascut a les grans ciutats globalitzades.

 

Què entenem per coworking? És ...

3X3 Jornada sobre coworking rural

21-09-2021

El 7 de octubre, Cowocat_Rural y Coworking Spain, hemos organizado unas jornadas híbridas que se celebrarán en Local Coworking (Guissona, Lleida) y se emitirán en directo y de forma gratuita en el Canal de Youtube de Coworking Spain.

Marc Navarro y Laia Benaiges se irán al entorno rural para conducir tres entrevistas a tres fundadores y gestores de espacios de coworking rurales, públicos y privados, que han creado o formado parte de un proyecto de éxito en su territorio.

Pilar, abogada y coworker de Zona Líquida, nos explicará com en Riba-roja d' Ebre existe un espacio público singular y pionero, en el que se ha adoptado un modelo de gestión asociativo, que es parte del éxito del espacio.

África, una de las primeras valientes en montar un coworking rural en Monzón, nos relatará su trayectoria y como el espacio fue tomando su propio camino y adaptándose al entorno. Un coworking pionero con pocos referentes en los que inspirarse, que tuvo que inventar su proyecto desde cero y a base de prueba-error. 

Y por último Martí, empresario y fundador de Palau Cowork, nos ayudará a responder la pregunta ¿Determina el territorio el perfil de los coworkers? a ...

Conveni per l'autogestió de Zona Líquida

9-04-2021

EL COWORKING ZONA LÍQUIDA DE RIBA-ROJA D’EBRE TORNA A SER PIONER

L’espai de coworking Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, creat l’any 2013 per iniciativa de l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, amb el suport del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives socioeconòmiques, va ser el primer espai de coworking situat en l’entorn rural.

Sis anys després, a Zona Líquida tornen a ser pioners per tractar-se del primer espai de coworking de titularitat pública, autogestionat pels propis usuaris de l’espai que, amb aquesta finalitat, van fundar, l’any 2019, l’Associació de coworkers Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre, exemple clar que aquesta comunitat, ja plenament consolidada, fa un pas més enllà, convertint la dinamització i gestió de Zona Líquida en un dels projectes comuns dels seus coworkers.

Per fer possible aquest nou model de gestió l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre i l’Associació de coworkers van signar, en data 20 de gener de 2021, un conveni per a la cessió del local municipal on es desenvolupava el coworking i un segon conveni per a la seva gestió per un període de 4 anys. Amb aquesta signatura es demostra un cop més la resiliència dels emprenedors i la seva capacitat d’adaptació al canvi.

La voluntat de l’Ajuntament i de l’Associació és ...

Cowocat_Rural i Daysk s'alien per oferir una xarxa d'espais de treball flexible per a les empreses

14-10-2020

El projecte Cowocat_Rural accelera el seu creixement amb una aliança estratègica amb la startup Daysk, per facilitar l'accés a la seva xarxa d'espais de treball flexible a totes les empreses del territori.

En aquest sentit, Cowocat_Rural desplegarà a la seva xarxa de coworkings la tecnologia Daysk (una plataforma de gestió d'espais de treball flexibles) per oferir de forma senzilla, immediata i ordenada l'oferta de taules i sales de reunió dels espais que formen part de Cowocat_Rural a futurs clients empreses.

El context de la pandèmia Covid19 marca un fort punt d'inflexió en l'evolució del treball a Catalunya, i en la necessitat de les empreses d'accelerar la seva transformació digital, una tendència confirmada pel recent nou marc legal del teletreball.

 

Dinamitzar i digitalitzar territoris, empreses i oficines

Si aquests espai de coworkings han estat especialment populars entre els treballadors autònoms i les empreses de nova creació, cada cop més empreses i administracions recorren ara a aquesta solució. A més, la demanda creixent per entorns de treball flexible fora dels centres urbans requereix una resposta centralitzada de l'oferta d'espais, per facilitar la mobilitat dels professionals i l'accés a aquesta xarxa.

L'enfocament de l'aliança permet a qualsevol organització considerar el treball flexible ...

3x3. Webinars formatius per a espais de coworking

14-09-2020

Cowocat_Rural organitza, de la ma de Marc Navarro i Laia Benaiges de LECO, un cicle de 3 webinars en la que 3 experts en coworking realitzaran sessions formatives estructurades en dues parts de 30 minuts cadascuna.

 

Un nou format, dinàmic, participatiu

La primera part (sessió formativa) es podrà visualitzar al canal de YouTube de Cowocat_Rural a principis de setmana. La segona part (sessió en directe de preguntes i respostes) es realitzarà 3 dies després.

Tot seguit et detallem el programa, com inscriure's i com formular preguntes als ponents. 

 

Programa i inscripcions

 

21 i 24 de setembre: El coworking com a agència. Gestió de projectes compartits

A càrrec de Joana Carvalho de Dinamo10 (Viana do Castelo, Portugal)

Inscripció: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMud-moqTotGtanXq_7o8JFF5u7qEiQQeuz

 

28 de setembre i 1 d'octubre: Productes i serveis per diversificar el coworking i atraure nous públics: coliving

A càrrec de Jon Hormaetxe de Sun & Co (Jávea)

Inscripció: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEkdOCprT8iEtcRYIlwNdcCFjV5cAm5RiOC

 

12 i 15 de octubre: Coworking i territori: sinergies i col·laboracions público-privades

A càrrec de Michelle Arévalo-Carpenter d'IMPAQTO (Ecuador). 

Inscripció: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcoc-mprjItG9MnTtJDcpMY551m55JSFJJX

 

Funcionament

 • Els ...

Participació en el webinar Procesos de Innovación en el Medio Rural para Luchar contra la Despoblación

24-07-2020

El dimecres dia 22 de juliol vam participar en el webinar "Procesos de Innovación en el Medio Rural para Luchar contra la Despoblación", que va comptar també amb la presència d'Antonio Martínez Puche i Diego Tomás.
El seminari va ser organitzat a iniciativa de la Cátedra Interuniversitaria AVANT-GV i el Máster de Desarrollo Local e Innovación Territorial de la Universidad de Alicante, amb GenionLAb com a partner tècnic. 

Podeu veure el seminari a través del següent enllaç:
https://www.youtube.com/watch?v=zrnlSyKJwpU

 

Participació en el webinar Procesos de Innovación en el Medio Rural para Luchar contra la Despoblación

24-07-2020

El dimecres dia 22 de juliol vam participar en el webinar "Procesos de Innovación en el Medio Rural para Luchar contra la Despoblación", que va comptar també amb la presència d'Antonio Martínez Puche i Diego Tomás.
El seminari va ser organitzat a iniciativa de la Cátedra Interuniversitaria AVANT-GV i el Máster de Desarrollo Local e Innovación Territorial de la Universidad de Alicante, amb GenionLAb com a partner tècnic. 

Podeu veure el seminari a través del següent enllaç:
https://www.youtube.com/watch?v=zrnlSyKJwpU

 

Participació en el Catalunya Rural Hub

24-07-2020

Els passats dies 22 i 24 de juliol, Cowocat_Rural va participar en els tallers "Catalunya Rural Hub", impulsats des del Departament de Polítiques Digitals i la Fundació Mobile World Capital en el marc de l'aliança Barcelona Digital Talent, per tal de desenvolupar un projecte pilot per fomentar el treball en remot des d’entorns rurals.

En aquests tallers es van idear solucions destinades a persones que treballen pel repte demogràfic, joves a qui els agradaria quedar-se a viure al poble, emprenedors, autònoms, microempreses i nòmades digitals.

Podeu veure la intervenció de la Begoña Garcia en aquest enllaç:

Cowocat_Rural

Participació en el Catalunya Rural Hub

24-07-2020

Els passats dies 22 i 24 de juliol, Cowocat_Rural va participar en els tallers "Catalunya Rural Hub", impulsats des del Departament de Polítiques Digitals i la Fundació Mobile World Capital en el marc de l'aliança Barcelona Digital Talent, per tal de desenvolupar un projecte pilot per fomentar el treball en remot des d’entorns rurals.

En aquests tallers es van idear solucions destinades a persones que treballen pel repte demogràfic, joves a qui els agradaria quedar-se a viure al poble, emprenedors, autònoms, microempreses i nòmades digitals.

Podeu veure la intervenció de la Begoña Garcia en aquest enllaç:

Cowocat_Rural

"Treballadors i coworkings rurals contra el despoblament", article de Via Empresa

26-05-2020

Us adjuntem el text íntegre de l'article publicat per Via Empresa i signat per Raquel Andrés el dia 26 de maig de 2020.

Podeu consultar la font original aquí

 

Planeta Huerto, d’Alacant, busca “treballadors rurals” i Cowocat Rural difon en Europa la seua consolidada xarxa d'espais de cotreball a pobles per revitalitzar-los i evitar la fugida de serveis

El confinament ha suposat un apropament al teletreball per a moltes empreses i treballadors. Diem apropament perquè és evident que les condicions no han estat les què haurien de ser: xiquets i xiquetes sense anar a classe i bambant per casa, persones dependents requerint atenció, espais no preparats per a la feina, preocupacions i incerteses lògiques derivades de la crisi sanitària i econòmica... Malgrat això, ha estat una oportunitat perquè empresaris confien més en la seua plantilla i perquè aquesta demostre la seua autonomia i compromís. D’aquest experiment se’n faran moltes lectures. Una és: si avança el teletreball, podria ser una part de la solució del despoblament de les zones rurals?

Planeta Huerto busca treballadors rurals

L’empresa Planeta Huerto, arrelada a Sant Vicent del Raspeig (Alacant), va llançar una peculiar oferta de feina en febrer: ...

RuralPass, una nova eina per fomentar la mobilitat de coworkers

19-11-2019

El passat 13 de novembre, a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, es va presentar RuralPass, un projecte liderat pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre i Terra Alta (CIS) en el marc del projecte de cooperació catalana Cowocat_Rural.

RuralPass facilita i permet que els coworkers de tota la xarxa d’espais de coworking en entorns rurals de Catalunya Cowocat_Rural puguin posar en pràctica la mobilitat laboral i treballar tres dies al trimestre, de manera gratuïta, en un altre espai rural de Catalunya o en algun dels Espais Amics (urbans). “El projecte Cowocat_Rural ens dóna l’oportunitat de treballar, des del nostre entorn propi, en feines que, molts cops, estan ubicades a les ciutats. Posant en marxa aquesta nova iniciativa, el Rural Pass, estem donant un pas endavant”, explicà Gemma Carim, presidenta del CIS i del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Tota la informació sobre el seu funcionament es pot trobar al web de Cowocat_Rural, en la pàgina dedicada al RuralPass, des d'on es poden tramitar les peticions i reserves d'espais.

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS)  lidera aquest projecte, que sorgí davant la possibilitat de transferir la pionera experiència en coworking en l’àmbit rural nascuda a Riba-roja d’Ebre (Zona ...

Cowocat_Rural participa en una nova trobada del projecte CoLabora a Alemanya, compartint experiències de coworking rural

6-11-2019

Els darrers anys, la xarxa Cowocat_Rural i el model de coworking rural català ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques per al desenvolupament territorial, no només a Catalunya i l’Estat espanyol, sinó també a Europa. En aquest marc, del 5 al 8 de novembre, una delegació del projecte Cowocat_Rural, formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la gerent del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de Cowocat_Rural, Jaume Bages, s'ha desplaçat a Alemanya per participar en una nova trobada del projecte CoLabora.

La trobada, que es celebra a la ciutat de Leipzig, a la regió de Saxònia, s’ha programat en el marc d’aquest projecte de cooperació LEADER Transnacional, que té per objectiu impulsar i difondre el coworking en zones rurals europees.

A més de la delegació, a la trobada hi participen sis Grups d’Acció Local (GAL) del continent europeu: el Land in Bloom i el Pieriga Partnership de Letònia; Leipziger Muldenland d’Alemanya; el Donegal Local Development Company d’Irlanda; el Vale of Glamorgan Council de Gales, i el GAL Pays de Guéret de França. El programa de les jornades contempla visites a espais de coworking a l’àrea de zona Leipziger Muldenland, amb sessions de treball per ...

Cowocat_Rural, present en els premis EURIC d'Innovació Rural

10-10-2019

És evident que la innovació rural és actualment un dels temes de discussió i debat més candents a nivell de la Comissió Europea a Brussel·les. Tenint això en compte, el projecte europeu LIAISON ha organitzat un concurs (EURIC: EU Rural Innovation Contest) amb l'objectiu de buscar iniciatives innovadores i inspiradores.

En aquest marc doncs, es va proposar a Cowocat_Rural ser present en aquest concurs, i a dia d'avui el projecte ja ha estat integrat en un StoryMap que conté les iniciatives inscrites. Aquest mapa interactiu ja es troba disponible mitjançant el següent enllaç: http://liaison2020.eu/startseite/euric/

A finals d'octubre - inicis de novembre es seleccionaran els guanyadors, i els premis es lliuraran a Brussel·les el 3 de desembre (en un acte on Cowocat_Rural ja ha estat convidat també com a projecte a ser divulgat en el panell d'experiències innovadores).

Us tindrem informats!

Cowocat_Rural participarà a la Jornada "Pueblos y territorios rurales inteligentes", de Llanes (Astúries)

1-10-2019

El proper dijous 10 d'octubre, Cowocat_Rural participarà a la Jornada "Pueblos y territorios rurales inteligentes", organitzada per la Red Asturiana de Desarrollo Rural (READER) en col·laboració amb la Asociación para el Desarrollo Rural del Oriente de Asturias (ADRIOA), està dirigida als representants i tècnics dels 11 Grups LEADER d'Astúries, amb el propòsit de impulsar la transformació digital en el medi rural asturià, davant les oportunitats que plantegen les noves tecnologies i la futura implantació del 5G per al desenvolupament dels territoris rurals.

La jornada es celebrarà a Llanes (Astúries) i comptarà amb la presència del Consejero de Desarrollo Rural Agroganadería y Pesca, D. Alejandro Calvo per la seva inauguració.

La jornada també comptarà amb la participació de D. Luis González, director del GIT del Principado de Asturias y del Director General de Innovación y Transformación Digital, D. Iván Aitor Lucas, per informar sobre la "cobertura actual de banda ampla" al territori asturà i els plans previstos per a l'ampliació d'aquesta "infraestructura clau per eliminar la bretxa digital de la zona rural".
 
També es comptarà amb la participació de D. Pablo Priesca, director de la Fundació CTIC, que com Agent d'Innovació, plantejarà possibles "solucions intel·ligents", que permetin la integració de les noves tecnologies en ...

Cowocat_Rural participarà al Encuentro de Espacios de Coworking de Uncastillo

30-09-2019

El proper 3 d'octubre, Cowocat_Rural participarà a la trobada d'espais de coworking que es celebrarà a Uncastillo (Saragossa).

Aquestes jornades pretenen assessorar i informar sobre els passos a seguir i les condicions idònies per a la posada en marxa d'espais de coworking i compartir experiències amb coworkers que formen part d'espais dinàmics i actius. A més, la trobada servirà per afavorir l'aprenentatge col·lectiu i la creació col·laborativa d'un pla integral de dinamització per als espais de coworking existents.

Aprofitant aquesta ocasió, també es podrà conèixer la nova plataforma que s'ha dissenyat des del projecte. Una plataforma en línia que aportarà recursos, coneixement i connectarà als joves emprenedors del medi rural aragonès.

Pel que respecta a Cowocat_Rural, la gerent del CIS, Begoña Garcia, realitzarà la ponència "Espacios en red: Cowocat_Rural".

A més, Pilar Andrés, advocada i coworker de Zona Líquida, exposarà la seva experiència i Laia Benaiges, consultora de LECO i propietària de l'Espai La Magrana, farà la ponència "Creació i gestió d'espais de coworking".

La jornada està organitzada per ADEFO Cinco Villas

Si hi esteu interessats, envieu fitxa d'inscripció al correu: hola@laerarural.es / adefo@adefo.com.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acompanya amb el coworking a emprenedors de l’entorn rural

12-06-2019

Les sessions de formació i suport es realitzen al nou espai de coworking comarcal CoEbreLab

 

Des del passat mes de febrer, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre compta amb un espai de coworking anomenat CoEbreLab. L’espai està situat a la mateixa seu del Telecentre comarcal, lloc de referència els darrers 15 anys, en temes de dinamització de les TIC i el teletreball entre la ciutadania i ja està obert a acollir emprenedors/es i usuaris que el vulguin utilitzar per a realitzar projectes professionals que tinguin les TIC com a base.

Durant el mes d’abril, i a partir d’ara de forma mensual, es realitza una nova activitat anomenada “Emprenedor/a: t’acompanyem amb el coworking” que, amb l’ajuda de sis tècnics de diferents àrees de l’ens comarcal d’àmbits com la dinamització econòmica, la dinamització rural o el suport informàtic i món digital, ajuda a perfils d’emprenedors amb una idea de projecte professional o amb pocs mesos d’experiència com a autònoms, a treballar en un espai de coworking i com aquesta forma de treballar els pots fer millorar professionalment.

Les temàtiques que es tracten en aquesta activitat especial són: què és i què no és coworking, com fer coworking entre emprenedors?, aspectes ...

Tret de sortida a les experiències de workation Rural&Go

6-05-2019

Aquest 2019 Cowocat_Rural impulsa tres retirs professionals al Pirineu de Lleida i a les Terres de l’Ebre que combinaran el treball a espais coworking rurals, la descoberta del territori més autèntic i el coneixement de professionals que han escollit desenvolupar el seu projecte lluny de la ciutat.

Rural&Go va dirigit principalment a coworkers de zones urbanes i nòmades digitals que volen descobrir el territori català, conèixer les experiències de professionals que hi viuen i aprofitar per treballar unes hores de forma més relaxada lluny de la ciutat.

L’objectiu a llarg termini d’aquest projecte és descobrir les zones rurals de Catalunya  i presentant-les com a zones ideals per professionals que poden treballar des d’on vulguin: perquè tenen coworking, preus assequibles, talent, tots els serveis que necessiten, tranquil·litat i proximitat amb la ciutat.

 

ELS WORKATIONS DE 2019

 

Pirineus i reptes professionals, Alt Urgell, 26, 27 i 28 de Juny

La primera experiència tindrà lloc a la comarca de l’Alt Urgell, amb el Coworking Palau Cowork i la comunitat emprenedora de la Seu com a amfitrions. Durant tres dies els coworkers que s’apuntin al retir professional tastaran els productes de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, faran ioga al costat del Segre, assistiran a una ...

Coworking Spain Conference 2019. Alacant

26-04-2019

Un any més, i ja en van uns quants, Cowocat_Rural hem estat presents a la Coworking Spain Conference, en una cita que aquest any ha tingut lloc entre els dies 23 i 26 d'abril a Alacant.

Una cita interessant i alhora ineludible.

Us en compartim algunes imatges.

Cowocat_Rural, finalista en els premis europeus Rural Inspiration

12-04-2019

El projecte català de cooperació Leader "Cowocat_Rural" ha estat un dels 25 nominats als premis europeus "Rural Inspiration", de reconeixement a iniciatives inspiradores finançades pel Fons Europeu Agrícola per al Desenvolupament Rural (FEADER) que demostren la contribució de la política de desenvolupament rural cap a una Europa rural més competitiva, sostenible, i inclusiva.

Premis "Rural Inspiration"
Els premis "Rural Inspiration" són una iniciativa de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (ENRD - European Network for Rural Development) per reconèixer projectes inspiradors en cinc categories temàtiques:

Millorar la competitivitat de les zones rurals;
Medi ambient i acció climàtica;
Revitalització rural;
Inclusió social; i
LEADER / CLLD (comunitat de desenvolupament local).

Un jurat d'experts va seleccionar un projecte guanyador en cada categoria temàtica a partir de la llista global de 25 nominats. Els candidats van ser seleccionats per l’ENRD a partir d'un total de 176 entrades proposades per les unitats de suport de les Xarxes Rurals estatals. 
Els premis es van lliurar en una cerimònia que se celebrarà a Brussel·les el mateix 11 d'abril, en el marc del ‘networX – Inspiring Rural Europe’, que té com a objectiu reconèixer el valor del treball en xarxa per al desenvolupament rural, demostrar els resultats dels darrers deu anys de ...

Cowocat_Rural es desplaça a UK per conèixer bones pràctiques i avançar en el projecte CoLabora de coworking rural europeu

6-04-2019

Del 3 al 5 d'abril de 2019, una delegació del projecte Cowocat_Rural, formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la gerent del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de Cowocat_Rural, Jaume Bages, es van desplaçar a UK per participar en una nova trobada del projecte CoLabora. 

Durant el viatge es van visitar espais de coworking de la zona i es van mantenir sessions de treball vinculades a les accions del propi projecte.

 

Us deixem el text que es va publicar a la web del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, relatiu a aquest viatge:

 

"La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, juntament amb la gerent del Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia, i del Cowocat Rural, han estat quatre dies de visita a Gal·les (Regne Unit) en el marc d’un projecte de cooperació LEADER Transnacional per impulsar els espais de coworking en zones rurals europees: CoLabora. European Cooperation Project on coworking spaces in rural areas. A la trobada hi participen la resta de socis europeus implicats en aquest projecte, els sis Grups d’Acció Local (GAL): el GAL Land in Bloom i el GAL Pieriga Partnership de Letònia; el GAL ...

La màgia del coworking al medi rural. Coneixent dos models territorials i una xarxa

28-02-2019

Font: http://www.desenvolupamentrural.cat/noticies/la-magia-del-coworking-al-medi-rural-coneixent-dos-models-territorials-i-una-xarxa

Aquest dilluns, 25 de febrer, una quinzena de gestors d’espais de coworking de la Catalunya Central i futurs dinamitzadors s’han desplaçat a la Ribera d’Ebre i l’Alt Camp per visitar dos espais de coworking de referència. Impulsada pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, amb el suport d’ARCA a través del projecte "BCN Smart Rural", aquesta jornada els ha permès conèixer en primera persona el dia a dia d’aquests espais; des la gestió de les instal·lacions, fins a la dinamització i creació de la comunitat de coworkers.

La visita s'ha iniciat a l’espai “Zona Líquida”, el primer espai de coworking situat en un entorn rural com és Riba-roja d’Ebre, un municipi de tan sols 1.200 habitants. Des de la seva creació, l’any 2013, “Zona Líquida” s’ha convertit en un referent per a altres espais rurals, a la vegada que ha servit també per a donar a conèixer el coworking com a eina per a la creació d’ocupació i activitat econòmica en aquests territoris. 

La benvinguda a “Zona Líquida”, a càrrec de Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, ha ...

Concurs per la concessió del servei de gestió d'un espai coworking a Olot (Can Nyera)

7-02-2019

Us informem del concurs per la gestió d'un espai de coworking a Olot.

Si hi esteu interessats/des, llegiu la notícia i consulteu la documentació adjunta.

 

El servei de Co-working és un servei que promou l’Ajuntament d’Olot, a través de l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa (DINÀMIG), que té com a finalitat promoure i facilitar l’emprenedoria especialment en els seus primers anys de funcionament en què es fa més necessari poder minimitzar les despeses d’establiment, creant un espai compartit, preparat per posar a disposició dels emprenedors i professionals que faciliti, a més, la creació de noves activitats alhora que permeti la creació de xarxa entre ells que afavoreixi el desenvolupament de projectes de major envergadura. 

L’espai ha de permetre desenvolupar l’activitat a nivell individual dels i les professionals i de les societats que s’hi ubiquin, representades a l’espai com a màxim per quatre dels seus membres o socis, i fomentar la creació de xarxa entre ells a més de facilitar desenvolupar projectes conjuntament amb empreses externes ja consolidades. 

El servei s’oferirà al local de Can Nyera, al carrer de l’Aigua nº 5 d’Olot.

Hi haurà els serveis que s’oferiran a nivell dels usuaris interns de l’espai, però també hi ...

Cowocat_Rural dóna suport a la creació del primer espai de coworking rural universitari de Catalunya

16-12-2018

Nota: El text es basa en la notícia publicada al Diari Digital de la URV. Vegeu font original:

http://diaridigital.urv.cat/la-urv-crea-el-primer-espai-de-coworking-rural-universitari-al-campus-terres-de-lebre/

La URV i el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques signen el conveni per posar en marxa el primer espai de coworking rural universitari al campus Terres de l’Ebre, especialitzat en l’àmbit de l’economia digital.

El campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) acollirà el primer espai de coworking rural universitari de Catalunya, integrat dins la xarxa Cowocat_Rural. La rectora de la URV, María José Figueras, i el president del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) del Grup d’Acció Local Ribera d’Ebre-Terra Alta, Carles Luz, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració entre la universitat i aquest consorci, que coordina i assessora els espais de coworking rural de tot Catalunya, per posar en marxa el projecte URV Emprèn – Coworking. Així és com s’anomenarà aquest espai on hi podran treballar microempreses, autònoms o estudiants de la URV.

Els objectius d’aquest projecte que es posarà en funcionament són oferir continuïtat als projectes emprenedors desenvolupats des de la Universitat com una manera de retenir talent; intercanviar espais de treball i compartir formacions; fomentar i donar suport a la cultura emprenedora entre els estudiants universitaris; promoure ...

Cowocat_Rural present en un projecte de Cooperació amb altres sis territoris europeus per impulsar el coworking rural

16-11-2018

Nota: El text es basa en la notícia publicada a la pàgina web del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Vegeu font original:

http://www.riberaebre.org/2018/11/13/ribera-debre-terra-alta-participen-projecte-cooperacio-altres-sis-territoris-europeus-impulsar-coworking-rural/

El Centre d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta participa, juntament amb altres sis Grups d’Acció Local (GAL) de la Unió Europea, en un projecte de cooperació LEADER Transnacional per impulsar els espais de coworking en zones rurals europees: CoLabora. European Cooperation Project on coworking spaces in rural areas.

Representants de sis regions de la Unió, concretament de Letònia, Alemanya, Irlanda, França, Gal·les i Catalunya es van trobar el passat 13 de novembre a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, amb representants del CIS i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) per signar l’acord i avançar conjuntament en les línies de treball que permetin avançar en la sostenibilitat d’aquest model d’economia rural.

A l’acte hi van participar la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el seu homòleg de la Terra Alta, Carles Luz, ambdós al capdavant de la direcció política del CIS, així com el director territorial del DARP a l’Ebre, Ferran Grau. Els representants catalans, acompanyants de la gerent del CIS, Begoña ...

Iniciem les reunions territorials pel desenvolupament del projecte Rural&Go

25-09-2018

Durant aquest mes de setembre, hem començat les visites als diferents territoris que formen part de Cowocat_Rural, per tal de recollir aportacions i coneixements dels agents locals en el marc del projecte Rural&Go.

Aquest projecte preveu el disseny de 10 experiències turístiques, que combinaran el treball a espais coworking ubicats en zones rurals de Catalunya amb activitats culturals, gastronòmiques, artístiques, creatives, de benestar...

Seran experiències dirigides a professionals autònoms, emprenedors i empreses que volen desconnectar del dia a dia, que desitgin connectar amb altres professionals o que vulguin motivar-se i créixer personal i professionalment en un entorn inspirador i relaxat.

Per tant doncs, seran organitzades per Cowocat_Rural però comptant amb la complicitat i implicació dels espais coworking que formen part de la xarxa, per la seva comunitat de professionals, i dels agents locals que ens estan ajudant a que les experiències s'adiguin a les necessitats i potencialitats de cada territori i alhora resultin atractives a ulls dels seus destinataris.

Properament us podrem donar més informació. Estigueu atents ;-)

Jornada: Neix , crea i evoluciona en un espai de coworking (Tremp)

24-09-2018

El passat dia 21 de setembre va tenir lloc al Centre cívic Tarraquet - Espai de coworking "La Incubadora" de Tremp la jornada "Neix, crea i evoluciona en un espai de coworking", en la qual es combinà una exposició d'experiències vinculades a espais de coworking, amb un networking entre coworkers locals.

Així, la jornada, que s'organità en coordinació amb Cowocat_Rural, tenia per objectiu donar visibilitat als diferents projectes dels coworkers que hi ha ara mateix treballant a "La Incubadora", així com donar a conèixer els serveis i avantatges que té treballar en espais compartits.

La presentació de la jornada anà a càrrec d'Anna Ritz, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tremp. Tot seguit, Carme Badia, tècnica de Telecomunicacions de l'Ajuntament va presentar l'espai La Incubadora i el projecte Cowocat_Rural.

Posteriorment, Laia Benaiges Monné, fundadora i gestora de l’Espai La Magrana (Valls) i cofundadora de la consultoria LECO, explicà la història i trajectòria d'aquest espai, i també la seva experiència com a coworker.

Posteriorment, altres coworkers de l'Espai La Magrana van exposar les seves experiències a l'entorn del coworking. 

La sessió final de networking, en la que hi participaren diferents emprenedors locals, va anar acompanyada del tast de tres vins del Celler Estol Verd, i de productes ...

Nou espai de coworking a Guissona. Benvingut Local Coworking!

15-09-2018

El passat 14 de setembre es va inaugurar un nou espai de coworking a Guissona, Local Coworking (http://www.localcoworking.cat)

L'espai, d'iniciativa privada, concretament de l'emprenedora Sònia Esteve té una capacitat per a una quinzena de professionals. També ofereix despatxos tancats, una zona compartida de treball i una sala polivalent amb capacitat per uns quaranta usuaris.

En la inauguració es va oferir música en directe i un refrigeri pels assistents, i des de Cowocat_Rural s'hi va assitir, donant suport i recolzament a la Sònia en aquesta aventura.

Xerrada de coworking a l'Institut de l'Ebre

28-05-2018

El dimecres 23 de maig, Cowocat_Rural va ser a l'Institut de l'Ebre de Tortosa participant en la xerrada / taller "Treballar amb #coworking, present i futur". 

La xerrada, emmarcada en el cicle "Carnet d'Emprenedoria", va comptar amb la participació de Begoña Garcia, gerent del CIS, i de Vanesa Cervera, coworker de l'Espai Kowo d'Amposta i dinamitzadora territorial de Cowocat_Rural.

Us en deixem unes fotos ;-)

 

Cowocat_Rural present al seminari "Smart Villages" de la ENRD (Brussel·les)

22-05-2018

Aquest dimarts 22 de maig, el projecte Cowocat_Rural, a través de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, ha estat presentat com a exemple de bones pràctiques en innovació i digitalització en entorns rurals en el seminari sobre “Smart Villages” impulsada per la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (ENRD). Aquesta trobada ha reunit representants de diverses institucions i entitats europees, professionals i investigadors que han estat desenvolupant projectes per revitalitzar els serveis rurals a través de la innovació social i digital.  

Aquest és un dels subgrups de treball de l’àrea d’estudi de la Xarxa Europea "Zones rurals intel·ligents i competitives". Impulsat el passat mes de setembre, “Smart Villages” estudia com  revitalitzar els serveis del món rural mitjançant la innovació digital i social. Serveis com la sanitat, l’educació, el transport o l’energia  rural, es poden millorar i fer-los més sostenibles mitjançant el desplegament d’eines TIC i l’impuls d’accions i projectes liderats per la pròpia ciutadania.

Phil Hogan, Comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, ha estat l’encarregat d’inaugurar la trobada. Centrada en ser un espai d'intercanvi d'experiències en la implementació de la innovació digital en serveis rurals, la sessió també plantejava explorar el paper de les polítiques rurals, i no rurals, de la Unió Europea, per la creació d'un entorn propici per a les “Smart ...

Iniciem l'assessorament i suport professional que, des de Cowocat_Rural, oferim a espais de coworking

11-05-2018

Avui comencem les sessions de consultoria al nou espai que s'està creant a Artesa de Segre

 

El projecte Cowocat_Rural posa en marxa avui una de les accions més destacades d'aquest any: l'assessorament i el suport professional a espais de coworking dels territoris rurals de Catalunya, ja siguin en espais en procés de creació o ja en funcionament.

Aquesta acció té per objectiu capacitar els gestors i fundadors d’espais de coworking i donar-los eines per una millor gestió dels espais.

Amb aquests objectius, i a través de LECO - Legal Coworking (http://www.legalcoworking.com) es realitzaran durant els propers mesos sessions de consultoria presencials i online als 10 territoris que formen part del projecte. Així, si es tracta de nous espais, les sessions de consultoria tractaran tots els aspectes necessaris per posar en marxa i gestionar un espai coworking des de 0: elecció del local, permisos, models de coworking, decoració i interiorisme, contractes, serveis, comunicació, formacions, esdeveniments, gestió i dinamització de comunitats, tarifes i preus... Per tal d’oferir una guia global imprescindible per aprendre a engegar un espai coworking en un territori rural des de 0.

Si es tracta d'espais ja existents, les sessions de consultoria seran més específiques i tractaran amb detall els següents aspectes, o aquells temes ...

2 nous espais s'incorporen a la xarxa Cowocat_Rural

7-05-2018

Nous espais de coworking al Pallars i al Lluçanès 

A Cowocat_Rural estem d'enhorabona, ja que veiem com el concepte coworking s'està expandint pels territoris rurals de Catalunya. Les dues darreres incorporacions a la "família" coworking són els espais de Prats de Lluçanès i de la Pobla de Segur.

Tot el nostre suport a aquestes iniciatives!

 

L'espai de Prats de Lluçanès

(text extret del web de l'Ajuntament: https://pratsdellucanes.cat/economia/espai-coworking/)

"Gairebé 500m2. Vol ser un centre on associacions i entitats veïnals puguin desenvolupar les seves activitats i alhora proveir de serveis a les empreses; així com, un espai que allotgi a noves persones emprenedores mitjançant la filosofia del coworking.

PER QUÈ A PRATS?

Hi ha una demanda de persones interessades en poder tenir un espai que s’ajusti a les necessitats del seu projecte empresarial i, alhora, des de l’Ajuntament vetllarem per tal que l’Espai encabeixi en el futur altres serveis amb valor afegit, tant per a les empreses com per a les persones emprenedores del Lluçanès. I també el punt d’atenció de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central al Lluçanès."

 

La Pobla de Segur aposta pel coworking i obre l’espai Lo niu d’idees

El ...

Article al diari ARA: El ‘coworking’ s’expandeix en l’àmbit rural

20-12-2017

El diari ARA, en la seva edició impresa i digital de dia 20/12/2017, ha publicat un ampli reportatge sobre el fenomen del coworking en l'entorn rural català, amb especial referència als espais de Zona Líquida i La Magrana, i al projecte Cowocat_Rural.

Llegiu:

 

El ‘coworking’ s’expandeix en l’àmbit rural

El model de l’Espai Zona Líquida de Riba-roja d’Ebre permet retenir i recuperar talent que fins ara marxava a les ciutats

En els últims anys els espais de coworking s’han estès des de Barcelona i l’àrea metropolitana, on van sorgir els primers, a altres ciutats mitjanes i petites d’arreu del país. El coworking és una forma de treball que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar projectes professionals de manera independent, alhora que es fomenten projectes conjunts. Nascut en un àmbit urbà, el coworking s’està expandint més recentment en zones més rurals seguint un model que va començar a Riba-roja d’Ebre, un municipi de poc més de mil habitants en un àmbit clarament rural.

Neix el Zona Líquida

L’any 2011 l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre va decidir impulsar l’emprenedoria per intentar aturar el procés de despoblació i la marxa de talent del ...

Article a La Vanguardia: "Creixen els coworkings rurals com a contrapès a l'èxode juvenil"

11-12-2017

En una article publicat a La Vanguardia, es posen sobre la taula un seguit d'experiències relacionades amb espais de coworking de la província de Lleida, i també es fa referència al projecte Cowocat_Rural.

 

El contingut de l'article:

"Crecen los coworkings rurales como contrapeso del éxodo juvenil

El tejido empresarial local se fortalece en estos espacios, que crean sinergias entre compañeros de trabajo con empresa propia

Sinergia y cooperación. Profesionales de distintos sectores comparten espacios y proyectos gracias a los llamados espacios de coworking. Muy comunes en las grandes ciudades, están cobrando importancia también en las zonas rurales, donde sirven de polo de atracción para emprendedores y ejercen de contrapeso al dañino éxodo juvenil. 

Muchos espacios de este tipo han nacido bajo el paraguas de entidades locales y consistorios, aunque hay excepciones nacidas de la iniciativa de un particular. Es el caso de Martí Batalla de La Seu d’Urgell o Pere Bendicho de Alfarràs. Otros como los de Tremp y Lleida ciudad se han podido estrenar gracias al respaldo público.

Palau Cowork de la Seu d’Urgell es el proyecto impulsado por Martí Batalla. Ha dejado atrás su actividad en el mundo textil, con largas temporadas en Asia y muchos ratos ...

Dos coworkers més pel pont del desembre a la Incubadora de Tremp

11-12-2017

Ens arriben bones notícies des de Tremp: nous coworkers a la Incubadora! Llegiu què ens diuen: 

"L'espai de Coworking La Incubadora de Tremp continua treballant per a facilitar la feina a les persones que utilitzen l'espai en forma itinerant. Aquest pont de desembre hem tingut dues sol·licituds noves d'ús.

Una d'elles és de Pablo Pérez, un enginyer químic que treballa per una empresa holandesa i des de fa 3 mesos ho fa des d'un espai de coworking de Barcelona. Aquest pont, ha estat per Tremp i ha utilitzat els nostres espais. Ha compatibilitzat la familia i el treball.

L'altra sol·licitud és de Ryan Lee O Kuinghttons, un programador d'Estats Units. Fa fa dos anys que no ens visitava i a partir dels propers mesos col·laborarà amb una universitat de Catalunya i ho farà des de Tremp.

Benvinguts als dos!"

 

PD: Bona feina la que s'està fent des de la Incubadora, i benvinguts coworkers a la xarxa i comunitat de Cowocat_Rural!

 

Veure notícia des de la font original (web Incubadora): 

http://www.tremp.cat/index_web.php?idwc=czoxMjoibGFpbmN1YmFkb3JhIjs=&idn=e0640c93b05097a9380870aa06aa0df4

 

Cowocat_Rural participa a la 3a Setmana de l'Emprenedoria d'Olot

22-11-2017

El  dimecres 22 de novembre, el coworking rural va ser protagonista a la 3a Setmana de l'Emprenedoria d'Olot, organitzada per DinàmiG, l'Agència d'innovació i desenvolupament de la Garrotxa, i gràcies a la col·laboració d'ADRINOC.

Així, i en el marc d'una jornada que duia per nom "Coworking, molt més que compartir espais", Jaume Bages, consultor en desenvolupament local i coordinador de Cowocat_Rural, va explicar als assistents què és el coworking i què és un espai de coworking, i què és el projecte Cowocat Rural.

Tot seguit, Estel Turbau, fundadora d’una cooperativa de projectes ambientals i desenvolupament rural, coworker, coordinadora de la Comunitat de Coworking Rural Salines Bassegoda i dinamitzadora del projecte Cowocat Rural al territori ADRINOC, va identificar els diferents tipus d'espais que hi ha la zona ADRINOC i va parlar dels avantatges i desavantatges de treballar en un espai de coworking, partint de la seva pròpia experiència.

Tot seguit es va realitzar una sessió de networking entre els assistents, en el qual van exposar els seus projectes i van explorar possibilitats de projectes compartits amb altres assistents.

 

Us mostrem la notícia que Olot Televisió va emetre, referent a la jornada:

 

Jornada formativa en coworking al Coworking Alfarràs

25-10-2017

El passat dia 24 d'octubre, Cowocat_Rural, amb la col·laboració del Consorci GAL Noguera Segrià Nord i de Coworking Alfarràs, va organitzar una jornada formativa en coworking a Alfarràs (Segrià), dirigida a la comunitat coworking del territori Noguera Segrià Nord, integrada a la pràctica per coworkers del citat espai, emprenedors, futurs gestors d'espais i tècnics d'administracions.

La jornada, que comptà amb l'assistència de 12 persones, començà amb la benvinguda a càrrec del Sr. Kleber Esteve, alcalde d'Alfarràs, i de Gemma Cortada, gerent del Consorci GAL Noguera Segrià Nord. Kleber Esteve destacà la importància de treballar en favor de l'emprenedoria en les zones rurals i posà en valor la feina feta des del Coworking Alfarràs en aquest sentit.

Tot seguit, Jaume Bages, consultor i coordinador de Cowocat_Rural explicà el projecte i les accions desenvolupades fins al moment.

Posteriorment, Laia Benaiges, propietària de l’Espai La Magrana de Valls i consultora en coworking va parlar d’aspectes bàsics d’un espai coworking a través de l’exemple de models d’èxit en coworking rural, i de com aquests han treballat la Comunitat, la Comunicació, els Serveis i Tarifes, la Gestió i Dinamització Público/Privada o la Formació i Esdeveniments. Aquesta intervenció va generar debat i interessants preguntes sobre el tema entre els assistents.

La ...

Cowocat_Rural, experiència d'interès, segons l'article

23-10-2017

En l'article, l'autora, Belén Kayser, també parla de Zona Líquida, i en destaca el seu caràcter pioner.

 

Tot seguit es transcriu el text íntegre de l'article: 

Coworking rural: montar tu empresa bajo un árbol

El campo vuelve a ser el origen de todas las cosas. La proliferación de espacios de trabajo en las zonas rurales anima a los emprendedores a volver al pueblo temporal o definitivamente para montar allí sus proyectos. 

Sende, un Coworking rural en una aldea gallega.

“Estoy en el mejor sitio del mundo, a lo mejor no vuelvo a casa”, susurra Tomás al otro lado del teléfono. Tomás, que ha viajado por todo el mundo, abrió una clínica de fisioterapia en Asturias. Su siguiente plan es poner en marcha un negocio social. Para ello no ha buscado una oficina vacía, tampoco una oenegé. Tomás, que es asturiano, ha cogido la mochila y el portátil y se ha plantado en la aldea gallega de Senderiz, una población de 200 habitantes. Allí es donde pensará y planeará, rodeado de árboles y de casas de piedra; de orballo y atardeceres en mitad de la naturaleza. Este es, en este momento, su hogar y su oficina. Se llama Sende y no es un hotel rural, tampoco un campamento de ...

Cowocat_Rural present a la jornada “Mujeres y Desarrollo Rural: del plan a la acción”

20-10-2017

Begoña García, gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta, i Teresa Castellà, tècnica del Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya, van participar dimecres passat a la jornada “Mujeres y Desarrollo Rural: del plan a la acción”. Una trobada impulsada per la Confederación de Mujeres del Mundo Rural (CERES), per promoure el paper de les dones en el desenvolupament dels territoris rurals, a la vegada que conscienciar de la importància de la seva implicació en les polítiques de desenvolupament rural actuals.

La jornada preveia una taula rodona que, sota el títol “El enfoque ascendente. Leader en pràctica”, serví per presentar el programa Leader i la seva implementació a Catalunya; així com algunes iniciatives d’emprenedoria rural femenina que han rebut el recolzament d’aquest programa.

En aquest sentit, Albert Puigvert, gerent d’ARCA, fou l’encarregat de presentar i moderar la taula de treball, fent una breu introducció al funcionament dels ajuts Leader a Catalunya, i de les possibilitats  de finançament que ofereixen a les emprenedores. Durant la seva intervenció, Puigvert també presentà el “Programa de dones del món rural i marítim de Catalunya 2016-2020”, una eina de treball impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per tal de reforçar la visibilitat i el reconeixement a les tasques que duen a terme les dones dins el ...

Enquesta - Projecte de recerca sobre Coworking Rural a Catalunya

18-10-2017

Des de Cowocat_Rural volem conèixer i documentar l'estat i evolució del moviment coworking en l'entorn rural de Catalunya.

Per això, entre d'altres accions, hem preparat una enquesta dirigida tant a dinamitzadors/es com a coworkers dels espais de la xarxa Cowocat_Rural, que ens ajudarà a aconseguir aquests objectius.

Us animem a contestar-la i a difondre-la. Gràcies per la vostra col·laboració!

Enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFQMsyQiFrhmoesUnbPTthywIR-j1fLij8r_Re-JUw10LgBA/viewform

Bona acollida i resultats del Taller Lego Serious Play organitzat a Navata

16-10-2017

El passat 11 d'octubre, l'Espai Navata Coworking va acollir un Taller de Lego Serious Play, impartit per Albert Pujol, membre de l'assistència tècnica de Cowocat_Rural.

A través del plantejament d'un repte (en aquest cas "Cap a on veieu que ha d’anar el futur dels espais de coworking en l’entorn rural?), els participants del taller van anar interactuant i realitzant construccions amb peces Lego, i basades en les seves idees i visions respecte aquest repte inicial.

Algunes de les conclusions a les que es va arribar van ser, per exemple, la necessitat de que els espais de coworking siguin "espais de reflexió”, “espais oberts, plens de gent”, de caràcter “multisectorial, multiequips”, “integradors i relacionals”, “integrats en el territori” i que esdevinguin “tallers de coneixement compartit”, entre d'altres qüestions del tot interessants, que van convertir el taller en tot un èxit a nivell de debat, coneixement i col·laboració.

Agraïr la feina, predisposició i suport en l'organització d'ADRINOC (Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya), del Consorci Salines Bassegoda i de l'Espai Navata Coworking.

Vídeo-Notícia de l'Intercanvi de Cooperació celebrat els dies 5 i 6 d'octubre a la Ribera d'Ebre

11-10-2017

Us adjuntem el vídeo de la notícia relativa a l'Intercanvi de Cooperació que el CIS va acollir els dies 5 i 6 d'octubre de 2017, al qual hi van assitir representants de 13 GAL d'Espanya i França.

Font: EbreDigital.cat (http://ebredigital.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6040:pas-endavant-de-la-ribera-d-ebre-en-la-promocio-del-coworking-rural&catid=20:economia)

Vídeo-Notícia de l'Intercanvi de Cooperació celebrat els dies 5 i 6 d'octubre a la Ribera d'Ebre

11-10-2017

Us adjuntem el vídeo de la notícia relativa a l'Intercanvi de Cooperació que el CIS va acollir els dies 5 i 6 d'octubre de 2017, al qual hi van assitir representants de 13 GAL d'Espanya i França.

Font: EbreDigital.cat (http://ebredigital.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=6040:pas-endavant-de-la-ribera-d-ebre-en-la-promocio-del-coworking-rural&catid=20:economia)

Notícia de l'Intercanvi de Cooperació, publicada per la Red Rural Nacional

11-10-2017

Us transcribim la notícia que la Red Rural Nacional va publicar en relació a l'Intercanvi de Cooperació que Cowocat_Rural va acollir durant els dies 5 i 6 d'octubre. 

Podeu descarregar-vos les presentacions de la trobada a la seva web.

 

Proyecto COWOCAT RURAL: espacios de coworking para dinamizar las economías rurales.


Los días 5 y 6 de octubre tuvo lugar en las localidades de Móra d’Ebre, Flix y Valls (Tarragona) el VII Intercambio de experiencias en el territorio de cooperación LEADER para impulsar el proyecto "COWOCAT Rural".

El Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconómiques (CIS) ha actuado como GAL anfitrión. Este proyecto pretende desarrollar una metodología de dinamización del coworking en zonas rurales. El proyecto de cooperación COWOCAT Rural lleva ya un recorrido, aglutinando a todos los GAL catalanes, y ahora se plantea convertirse también en un proyecto de cooperación interterritorial y transnacional.

En el encuentro de los días 6 y 7 de octubre, participaron GAL de las CCAA de Galicia, Castilla y León y Aragón, y representantes de un GAL francés.

La Red Rural Nacional pone en marcha estos Intercambios de Experiencias LEADER en el territorio, con el objetivo de poner en contacto directamente a los Grupos de Acción Local (GAL) interesados ...

Grups d’Acció Local d'Espanya i França es fixen en el projecte “COWOCAT_RURAL” per retenir i atraure talent als territoris rurals

10-10-2017

Els dies 5 i 6 d’octubre, una delegació de Grups d’Acció Local espanyols, així com representants del grup GAL francès Communauté d'Agglomération du Grand Guéret, han visitat el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques per conèixer de primera mà el projecte “COWOCAT_RURAL”,  una iniciativa per fomentar la creació d’ocupació i d’activitat econòmica als territoris rurals mitjançant el coworking; i explorar la possibilitat d’exportar aquest projecte a altres territoris rurals. Es tracta del setè intercanvi d’experiències LEADER al territori organitzat per la Red Rural Nacional, que ha comptat amb una vintena de representants provinents de Castellà i Lleó, Aragó i Galícia, així com del territori francès de Guéret.

La delegació fou rebuda al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per part de la presidenta del Consell, la Sra.Gemma Carim, i el president del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), el Sr.Carles Luz; acompanyats de Ferran Grau, director dels Serveis Territorials  d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a les Terres de l’Ebre;iPatricia Martínez, representant de la Red Rural Nacional. En la seva intervenció, Luz va voler destacar els resultats aconseguits amb el projecte, que ha permès crear ocupació tot revitalitzant espais en desús de la comarca. Per la seva banda, Martínez va remarcar el caràcter “innovador” d’aquesta iniciativa, i la possibilitat de rèplica en altres territoris rurals de l’Estat.

Finalitzat ...

Trobada per estendre el model de coworking rural a altres zones rurals d’Espanya i França

21-09-2017

La Ribera d’Ebre acollirà, el pròxim dijous 5 d’octubre, una trobada interterritorial i transnacional de diferents Grups d’Acció Local (GAL) d’Espanya i de França, que treballen en el desenvolupament econòmic de zones rurals amb el finançament de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest d'intercanvi, organitzat per la Red Rural Nacional, a proposta del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, és compartir experiències en relació als projectes de cooperació LEADER, i possibilitar el sorgiment de col·laboracions i projectes futurs. En aquest cas, aquests grups visitaran la Ribera d'Ebre per conèixer de primera mà el projecte de cooperació Cowocat_Rural, amb el que es fomenta la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, a través del coworking o teletreball i gràcies a l’ús de les noves tecnologies per promoure l’emprenedoria.

Entre els assistents hi trobem representants d’una desena de GAL de Castella i Lleó, Galícia, Aragó i de la zona de Guéret al centre de França. Tot ells seran rebuts a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre el dijous 5 d’octubre, per la presidenta de la Ribera, Gemma Carim, i el president del CIS, Carles Luz, acompanyats del director territorial d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran Grau; i Patricia Martínez, de la Red Rural Nacional. Durant l’estada visitaran Zona Líquida, un espai ...

Vídeo Cowocat_Rural

20-09-2017

Us presentem un vídeo explicatiu del projecte Cowocat_Rural, a través del testimoni i experiència d'una coworker de Riba-roja d'Ebre, la Ma. Pilar Andrés. 

 

Vídeo Cowocat_Rural

20-09-2017

Us presentem un vídeo explicatiu del projecte Cowocat_Rural, a través del testimoni i experiència d'una coworker de Riba-roja d'Ebre, la Ma. Pilar Andrés. 

 

Vídeo Coworking Day 2016

17-09-2017

Us presentem novament el vídeo del Coworking Day 2016, celebrat el 30 de setembre de 2016, a Móra d’Ebre. Va ser una jornada per reflexionar sobre el futur del treball col·laboratiu, organitzada per COWOCAT_RURAL i Cowocat, l’Associació de Coworking de Catalunya.

La jornada es va celebrar en diferents espais de la capital de la Ribera d’Ebre com són el Castell, l’hotel Casa del Castell, el Club Nàutic de Móra d’Ebre i el llagut “Lo Roget”.

Vídeo Coworking Day 2016

17-09-2017

Us presentem novament el vídeo del Coworking Day 2016, celebrat el 30 de setembre de 2016, a Móra d’Ebre. Va ser una jornada per reflexionar sobre el futur del treball col·laboratiu, organitzada per COWOCAT_RURAL i Cowocat, l’Associació de Coworking de Catalunya.

La jornada es va celebrar en diferents espais de la capital de la Ribera d’Ebre com són el Castell, l’hotel Casa del Castell, el Club Nàutic de Móra d’Ebre i el llagut “Lo Roget”.

Cowocat_Rural es presenta a la Jornada “Cooperar per un medi rural viu"

15-09-2017

Més de cent persones, representants d’entitats i institucions de Catalunya i de Grups d’Acció Local Espanyols, han participat en la jornada “Cooperar per un medi rural viu", que ha tingut lloc el dia 15 de setembre al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. Una trobada dissenyada amb l'objectiu de posar en valor la cooperació entre territoris, ja siguin nacionals o internacionals, i el seu potencial a l'hora de generar noves oportunitats i recursos per al món rural.

Organitzada per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA, amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local del territori, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Diputació de Barcelona, durant la jornada  s'han presentat els resultats dels projectes que els Grups d’Acció Local catalans han impulsat al territori.

Entre aquests projectes hi trobem Cowocat_Rural, que ha estat present en la jornada, tant en forma d'stand en l'espai de networking habilitat per exposar material divulgatiu, dialogar, intercanviar i compartir idees i projectes, com en forma de presentació davant la resta d'assistents. En aquest cas, la presentació de Cowocat_Rural ha anat a cèrrec de la genrent del CIS, Begoña Garcia.

Durant l’acte també s'hi ha realitzat la ponència “Cooperació, innovació i Leader post 2020”, en la qual s'ha debatut sobre el present i futur de la cooperació i el ...

La REDR es fa ressò de l'elecció de Cowocat_Rural com a exemple de bones pràctiques a nivell europeu

27-07-2017

La REDR (Red Española de Desarrollo Rural) ha publicat al seu portal web la notícia relativa a l'elecció, per part de la Red Europea de Desarrollo Rural, del projecte Cowocat_Rural com a exemple de bones pràctiques.

Aquí us deixem un enllaç amb la publicació:

http://www.redr.es/es/cargarAplicacionNoticia.do?identificador=29889

 

 

Cowocat_Rural exemple de bones pràctiques per The European Network for Rural Development (ENRD)

20-07-2017

El projecte de cooperació "Cowocat_Rural" ha estat escollit per la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (European Network for Rural Development - ENRD) com a exemple de bones pràctiques. 

Coordinat pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques, i amb la participació de 10 dels 11 grups Leader catalans, "Cowocat Rural" pretén potenciar la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball a través de la vertebració d'una xarxa d'espais de coworking.
Una iniciativa que, a la vegada, vol servir per:

 • Difondre el coworking com una nova manera de treballar a través de les TIC a l’entorn rural;
 • Fomentar els hàbits del teletreball i el coworking entre els emprenedors dels territoris rurals; 
 • Sensibilitzar i crear sinergies amb altres territoris rurals en la difusió del coworking; i, en conseqüència, 
 • Atraure talent i fixar població a les zones rurals.

Des del seu inici, l'any 2014, el projecte ha permès crear una base de dades amb més de 130 professionals vinculats als espais de coworking rural, vinculats a través de la plataforma www.cowocatrural.cat; i s'han detectat 14 espais de coworking.

The European Network for Rural Development (ENRD), doncs, destaca la voluntat del projecte Cowocat_Rural d'estimular l'activitat econòmica i de manteniment de la població a les zones rurals a través de la vertebració d'una xarxa d'espais de coworking.

Vegeu la publicació ...

COWOCAT_RURAL organitza una jornada per conèixer els models de coworking de la zona d'ADRINOC (Garrotxa, Alt Empordà, Osona)

7-07-2017

El divendres 7 de juliol, l’"Espai Núria Social" d’Olot va acollir una jornada de treball dirigida a la comunitat coworking del territori Leader Ripollès Ges Bisaura. Impulsada a través del projecte de cooperació COWOCAT_RURAL, la trobada es va centrar en donar a conèixer diverses experiències i models de coworking impulsats en un territori en concret, en aquest cas la zona d'ADRINOC (principalment de la Garrotxa, l'Alt Empordà i l'Osona), i com aquests espais funcionen com a eines de dinamització econòmica i territorial. 

La jornada es va organitzar en dos blocs. La primera part anà càrrec d’Estel Turbau, dinamitzadora  del projecte de cooperació COWOCAT_RURAL i assessora externa del “Consorci Salines Bassegoda”. Turbau va presentar els diferents espais de coworking que actualment hi ha al territori d'actuació d'ADRINOC, com l’“Espai Navata”, “La Rectoria” i “Nova Harmonia coworking”, de titularitat pública i que a dia d’avui compten amb una cinquantena de professionals de sectors tan diversos com l’agroecologia, la fotografia, l’educació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; així com iniciatives de coworking de gestió privada com són l’“Espai Núria Social” d’Olot, centrat en projectes amb un alt component social, i “Nèctar”, de Vilanova de Sau, un espai de coliving rural que acull coworkers de forma puntual, segons els esdeveniments que s’hi programen.

La segona part de la jornada es va centrar en la ponència ...

Vídeo taula rodona Coworking Day

1-07-2017

Us mostrem el contingut de la taula rodona "Coworking: Dinamitzador territorial", moderada per Cowocat_Rural (a través de Jaume Bages, coordinador del projecte), i que va comptar amb la participació de Ricard Faura, cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i impulsor de la xarxa CatLabs per la Generalitat de Catalunya; Raquel Villero, directora del departament de Carreres professionals a la Facultat d'Economía i Empresa de la Universitat de Barcelona; Laia Benaiges, fundadora Espai La Magrana, Valls (Tarragona) i de Daphné Cherveriat, fundadora de l'espai SMACK de Marsella (França).

Vídeo taula rodona Coworking Day

1-07-2017

Us mostrem el contingut de la taula rodona "Coworking: Dinamitzador territorial", moderada per Cowocat_Rural (a través de Jaume Bages, coordinador del projecte), i que va comptar amb la participació de Ricard Faura, cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i impulsor de la xarxa CatLabs per la Generalitat de Catalunya; Raquel Villero, directora del departament de Carreres professionals a la Facultat d'Economía i Empresa de la Universitat de Barcelona; Laia Benaiges, fundadora Espai La Magrana, Valls (Tarragona) i de Daphné Cherveriat, fundadora de l'espai SMACK de Marsella (França).

El coworking com a eina de dinamització territorial, tema de debat al Coworking Day

30-06-2017

Cowocat_Rural va participar de manera activa en una jornada que, en aquesta edició, s’emmarcava dins del projecte europeu Coworkmed. En aquest sentit, entre els més de 100 participants hi havia representants de territoris de França, Italià, Croàcia, Grècia i altres zones de l’estat espanyol.

Com dèiem, des de Cowocat_Rural (Jaume Bages, coordinador del projecte) es va moderar la taula rodona "Coworking: Dinamitzador territorial", que va comptar amb la participació de Ricard Faura, cap de Servei d’Inclusió i Capacitació Digital a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i impulsor de la xarxa CatLabs per la Generalitat de Catalunya; Raquel Villero, directora del departament de Carreres professionals a la Facultat d'Economía i Empresa de la Universitat de Barcelona; Laia Benaiges, fundadora Espai La Magrana, Valls (Tarragona) i de Daphné Cherveriat, fundadora de l'espai SMACK de Marsella (França).

En aquesta taula es va reflexionar, entre d'altres qüestions, dels reptes i oportunitats que ofereix la transformació digital a freelance i autònoms, del paper de la Universitat en el foment de la cultura i esperit emprenedor, del repte de la retenció del talent i de com aquest talent pot redistribuir-se pel territori, de l'efecte multiplicador de formar part d'una xarxa d'espais de coworking, ...

Propietaris i gestors d'espais de coworking participen en una jornada formativa a l'Espai La Magrana de Valls

19-06-2017

El dijous dia 15 de juny de 2017, Cowocat_Rural va organitzar una jornada formativa dirigida a propietaris i gestors d'espais de coworking, així com a dinamitzadors/es territorials del projecte.

Amb una alta participació d'espais i representitivitat territorial, la jornada tingué lloc a l'Espai La Magrana de Valls i anà a càrrec de LECO i les seves col·laboradores. Així, hi van participar la publicista i gestora d’espai de coworking Laia Benaiges, les advocades i coworkers Maica Cabello i Mònica Sánchez d’Arils Advocats i la gestora d’espai i arquitecta Anna Ollé. Aquestes van realitzar la formació "20 aspectes clau que tot gestor de coworking ha de tenir en compte".

Posteriorment, es va portar a terme una dinàmica en forma de grups de debat per tal de definir accions de futur i per tal de millorar, encara més, la vinculació entre els espais i territoris que formen part del projecte.

Val a dir que a la jornada també hi van assistir representants de futurs espais de coworking, que actualment estan en procés de creació.

Els espais de coworking de Cowocat_Rural tenen veu i presència al saló Biz Barcelona

2-06-2017

Cowocat_Rural va ser present al BIZBARCELONA de la mà de Cowocat (l'Associació Coworking de Catalunya), un saló que té com a objectiu oferir inspiració, informació, consell, coneixement, contactes i solucions per emprenedors/es i pimes.

En aquest marc doncs, Cowocat_Rural, a través de videoconferències retransmeses en directe a través d'una gran pantalla, va posar a disposició dels assistents les històries de vida i experiències a nivell de coworking de diferents dels espais i persones que conformen la xarxa Cowocat_Rural. Es van realitzar dues connexions d'una hora aproximadament cadascuna d'elles, una per dia, en les que es van poder exposar, entre d'altres qüestions, les històries i recorregut dels diferents espais, els motius que van portar a aquestes persones a obrir o a treballar en un espai de coworking, i els beneficis que els aporta aquesta forma de treball col·laboratiu a dia d'avui.

El dia 31 de maig van participar en la videoconferència Toni Lanzas (de Zona Líquida de Riba-Roja d'Ebre), Estel Turbau (Coworking Navata) i Laia Benaiges (Espai La Magrana de Valls).

El segon dia el torn va ser per Vanesa Cervera (Espai Kowo, d'Amposta), Pere Bendicho (Coworking Alfarràs) i Marc Planagumà (Núria Social, Olot).

Cowocat_Rural, present a la sisena edició de la Coworking Spain Conference

15-05-2017

Durant els dies 11 i 12 de maig, l'Edifici CREA de Sevilla va reunir un gruix important de representants de la indústria del coworking a nivell estatal. Així, durant la Coworking Spain Conference (http://coworkingspainconference.es/) es va posar sobre la taula l'estat actual del coworking, es va parlar de nòmades digitals i les oportunitats que representen per a les ciutats i territoris, de coworkings públics que funcionen i tenen impacte social (La Colaboradora i Sinèrgics), entre moltes altres qüestions relacionades, per exemple, amb la gestió, estratègia i màrqueting d'espais de coworking.

Destacar la ponència "10 Conceptes legals que mai has d'oblidar en coworking" que va tenir lloc el dia 11 de maig a càrrec de Laia Benaiges, Maica Cabello i Mónica Sánchez, propietària i coworkers, respectivament, de l'Espai La Magrana de Valls, un dels espais de la xarxa Cowocat_Rural.

Cowocat_Rural va ser presentat a l'Evento Leader de Madrid

13-12-2016

La Red Rural Nacional organitzà una trobada entre grups d'acció local amb l'objecte de facilitar l'intercanvi d'idees i propostes en matèria de cooperació Leader, especialment per sembrar les llavors dels futurs projectes de cooperació interterritorial del període 2014-2020.

Amb aquesta intenció, i recollint la invitació que vam rebre de la Red Rural Nacional per presentar propostes, COWOCAT_RURAL va ser-hi present i va ser un dels 17 projectes o propostes de projectes que es van presentar durant aquella jornada.

La jornada va ser inaugurada per la Subdirectora General de Modernización de Explotaciones, Ma Dolores Chiquero, que després de donar la benvinguda als assistents va introduir la temàtica de l'esdeveniment. La subdirectora va ressaltar la importància que té la cooperació, tant interterritorial com transnacional i la importància que s'ha de donar a aquest esdeveniment com a intercanvi d'idees, experiències i com captació de possibles socis.

Posteriorment, Lucía Martínez García-Denche, de la Unitat de Gestió de la Red Rural Nacional, explicà als presents que l'objectiu d'aquesta jornada era facilitar un espai on compartir experiències de cooperació entre els grups d'acció local. Afegí que la cooperació Leader ha d'estar prevista en els Programes de Desenvolupament Rural (PDR) tot i que és optativa per als GAL ...

VíDEO: Èxit de la primera trobada de coworkers rurals i urbans

22-07-2016

 • Els coworkers han valorat molt positivament la iniciativa, i desitgen que tingui continuïtat

 • Aquesta acció ha reunit coworkers del món rural i urbà, per crear sinèrgies i xarxes professionals

 • Aquest acte s’enmarca en el programa COWOCAT_RURAL que treballa potenciar els espais de coworking en l’entorn rural

Coworkers del món rural i urbà es van trobar ahir a Riba-roja d’Ebre per tal de teixir xarxes professionals. Aquesta iniciativa va tenir una acollida molt positiva entre els participants que valoraven el dinamisme de la jornada i els contactes aconseguits. Els coworkers també demanen donar continuïtat a aquest tipus d’iniciatives.

La jornada va transcórrer a Riba-roja d’Ebre, la benvinguda i la primera dinàmica de presentació es va dur a terme al coworking Zona Líquida l’espai pioner de coworking rural de Catalunya. Posteriorment els participants es van traslladar al Welscamp on els participants van gaudir del magnífic entorn del riu Ebre a bord d’un vaixell mentre treballaven en construir possibles sinèrgies entre ells.

La jornada va comptar amb la dinamització de l’Albert Pujol del Consell Comarcal Ribera d’Ebre i membre de Cowocat Rural i Jordi Silvente d’Alpha Espai ...

VíDEO: Èxit de la primera trobada de coworkers rurals i urbans

22-07-2016

 • Els coworkers han valorat molt positivament la iniciativa, i desitgen que tingui continuïtat

 • Aquesta acció ha reunit coworkers del món rural i urbà, per crear sinèrgies i xarxes professionals

 • Aquest acte s’enmarca en el programa COWOCAT_RURAL que treballa potenciar els espais de coworking en l’entorn rural

Coworkers del món rural i urbà es van trobar ahir a Riba-roja d’Ebre per tal de teixir xarxes professionals. Aquesta iniciativa va tenir una acollida molt positiva entre els participants que valoraven el dinamisme de la jornada i els contactes aconseguits. Els coworkers també demanen donar continuïtat a aquest tipus d’iniciatives.

La jornada va transcórrer a Riba-roja d’Ebre, la benvinguda i la primera dinàmica de presentació es va dur a terme al coworking Zona Líquida l’espai pioner de coworking rural de Catalunya. Posteriorment els participants es van traslladar al Welscamp on els participants van gaudir del magnífic entorn del riu Ebre a bord d’un vaixell mentre treballaven en construir possibles sinèrgies entre ells.

La jornada va comptar amb la dinamització de l’Albert Pujol del Consell Comarcal Ribera d’Ebre i membre de Cowocat Rural i Jordi Silvente d’Alpha Espai ...