Iniciar sessió Registrar-se

Documents & recursos

Hi trobaràs guies, vídeos, webinars, informes...

Guia de coworking rural. Consells per a la creació d'un espai de coworking rural que realment funcioni

13 April 2022

"Guia de coworking rural. Consells per a la creació d'un espai de coworking rural que realment funcioni" Recurs impusat per Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme” i Pierīgas partnerība (Letònia), i elaborat per Jaume Bages (www.estrategic.cat), amb el suport de Laia Benaiges. Guia creada en el marc del projecte de cooperació europeu “CoLabora. European cooperation project on coworking spaces in rural areas”. Traducció al català del document original en anglès. PD: Per millor qualitat del document, descarregueu-vos el document a través d'enllaç extern (Drive).

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

3x3 Jornada coworking rural: Palau Cowork: ¿Determina el territorio el perfil de los coworkers?

11 October 2021

Feu click a l'enllaç per anar al vídeo. Palau Cowork: ¿Determina el territorio el perfil de los coworkers? Con Martí Batalla, fundador de Palau Cowork (La Seu d'Urgell, Catalunya) Jornada sobre coworking rural. 7 de octubre de 2021

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

3x3: Jornada coworking rural: Crearium: 9 años en contínua evolución

11 October 2021

Feu click a l'enllaç per anar al vídeo.

Crearium: 9 años en contínua evolución

Con África Sanjuan, fundadora de Crearium. Monzón (Huesca)

Jornada sobre coworking rural. 7 de octubre de 2021

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

3x3: Jornada coworking rural: Zona Líquida: Cómo crear un coworking público sin morir en el intento

11 October 2021

Feu click a l'enllaç per anar al vídeo. Zona Líquida: Cómo crear un coworking público sin morir en el intento Con Pilar Andrés, cofundadora de l'Associació Zona Líquida, de Riba-roja d'Ebre. Jornada sobre coworking rural. 7 de octubre de 2021

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

INFORME 2020 OBSERVATORI COWORKING RURAL CATALÀ

23 September 2021

Informe gràfic que recull els resultats de l'enquesta a espais de coworking i coworkers de l'entorn rural de Catalunya (any 2020).

Per a millor qualitat de l'arxiu, descarregueu-vos-el des de l'enllaç a Google Drive.

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

INFORME 2019 Observatori Coworking rural català

21 July 2021

Infografia que recull els resultats de l'enquesta a espais de coworking i coworkers de l'entorn rural de Catalunya (any 2019)

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Proyectos de cooperación 2014-2020 (publicació de la REDR)

3 May 2021

Recull de projectes de cooperació 2014-2020, realitzat per la REDR. Notes: Descarregueu el recull sencer a traves de l'enllaç extern. Vegeu apartat específic de Cowocat_Rural (pàgines 82-83 del recull) a través de descàrrega directa.

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Rural Coworking Guide

19 April 2021

Rural Coworking Guide. Tips for the successful creation of a rural coworking space Recurs impusat per Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme” i Pierīgas partnerība (Letònia), i elaborat per Jaume Bages (www.estrategic.cat), amb el suport de Laia Benaiges.

Guia creada en el marc del projecte de cooperació europeu “CoLabora. European cooperation project on coworking spaces in rural areas”.

Febrer de 2021

PD: Per millor qualitat del document, descarregueu-vos el document a través d'enllaç extern (Drive). 

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Vídeo del webinar: Han mort les oficines? El futur del treball: flexible i amb coworkings! (Feu click a l'enllaç)

12 April 2021

Feu click a l'enllaç per anar al vídeo.

Un interessant webinar que va tenir lloc el dia 8 d'abril de 2021, organitzat per Cowocat_Rural, i especialment dirigit a gestors/es i dinamitzadors/es d’espais de coworking i persones interessades en les noves formes de treball. És evident que la COVID-19 ha forçat un profund canvi organitzatiu en els entorns de treball. Amb la sobtada i accelerada incursió del teletreball, les empreses s'enfronten a nous i diversos reptes, com són la seguretat informàtica, les interaccions dels equips, o l'optimització dels costos dels edificis buits, entre molts altres. Tenint en compte els nous marcs legals per al treball flexible, la proliferació i consolidació dels llocs de treball híbrids i la lluita constant per treballar des de casa, explorarem les oportunitats que cal aprofitar en el camí de tornada a l'oficina, i com podem adaptar-nos als reptes actuals i crear resiliència en tot aquest procés.

A càrrec de Julien Palier, CEO & Co-fundador @ Daysk.com | Espais de treball flexibles i segurs, resolent els reptes ha general la COVID19 i del futur del treball.

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Cowocat_Rural un dels projectes exemplars que recull la revista de la European Network for Rural Development

12 February 2021

La publicació, "Digital and Social Innovation in Rural Services", recull un total de dotze iniciatives socials i digitals participatives que milloren els serveis rurals en sis àrees clau: centres multiservei, educació, sanitat, mobilitat, energia, i digitalització municipal. Els exemples mostren com, de vegades, les comunitats rurals poden respondre als reptes que afronten més ràpidament que la política, utilitzant solucions de finançament innovadores com la inversió del sector privat i el finançament del crowdfunding. Així mateix, els Programes de Desenvolupament Rural (RDP) poden proporcionar un suport complementari a les comunitats locals en cada etapa del procés de transformació d'una zona rural en un "poble intel·ligent". Es tracta d'iniciatives que, per si soles, tenen un gran impacte en la qualitat de vida de les zones rurals i, a la vegada i en conjunt, poden ser un exemple inspirador d'un concepte més ampli d'"Smart Villages". Grup de treball ENRD - "Smart Villages" Aquesta publicació és una de les accions impulsades en el marc del grup de treball de la ENRD dedicat a les "Smart Villages", i que compta amb la participació dels grups Leader catalans i ARCA. Aquest grup, integrat a l’àrea d’estudi "Zones rurals intel·ligents i competitives", es va impulsar el passat mes de setembre amb l'objectiu d'estudiar com revitalitzar els serveis del món rural mitjançant la innovació digital i social. Serveis com la sanitat, l’educació, el transport o l’energia rural, es poden millorar i fer-los més sostenibles mitjançant el desplegament d’eines TIC i l’impuls d’accions i projectes liderats per la pròpia ciutadania. El grup ha impulsat diverses jornades (“Els enfocaments estratègics integrats per a la innovació en els serveis rurals” - “Revitalització dels serveis rurals a través de la innovació social i digitals”) i un seminari de treball que ha reunit representants de diverses institucions i entitats europees, professionals i investigadors que treballen en projectes de millora dels serveis rurals a través de la innovació social i digital. En el marc d'aquest grup de treball s'ha elaborat un seguit de documentació on destaca un recull amb els projectes presentats pels membres del grup durant el Seminari "Smart Villages", a més del recull de projectes FEADER dedicat a les "Smart Villages", (Cowocat_Rural, pàgina 6 i ENFOCC, pàgina 22). Cliqueu a la icona per descarregar-vos el recull.

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Cowocat_Rural present al número d'innovació de la revista "Desarrollo Rural y Sostenible" de la Red Rural Nacional

18 June 2018

La Revista de Desarrollo Rural y Sostenible s'edita trimestralment i té entre els seus objectius divulgar les polítiques de desenvolupament rural que s'estan posant en marxa a Espanya i a la UE i el de donar a conèixer els projectes més interessants relacionats amb innovació, sostenibilitat i benestar dels habitants del medi rural. En aquest sentit, Cowocat_Rural apareix en el seu número 36, dedicat a #innovació

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Mapa Ocupacional de la figura de dinamitzador/a (o gestor/a) d'un espai de coworking

4 June 2018

De la figura de dinamitzador/a (o gestor/a) d'un espai de coworking.

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Guia bàsica per obrir un coworking

4 June 2018

Guia bàsica per obrir un coworking Recomanacions i consells d'utilitat a l'hora d'obrir un espai de coworking.

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

GUIA PER ELABORAR EL REGLAMENT INTERN D’UN COWORKING

4 June 2018

GUIA PER ELABORAR EL REGLAMENT INTERN D’UN COWORKING. Un reglament és un recull de normes que regulen la convivència i les activitats que es porten a terme en una comunitat. En el nostre cas, són les normes creades pel titular de l’espai de coworking (el fundador o gestor) i tenen com a finalitat evitar que hi hagi conflictes entre els coworkers i entre els coworkers i l’espai de coworking. És a dir, serveix per garantir un bon funcionament de l’espai de treball i establir unes regles de convivència que evitin malentesos o situacions difícils de resoldre.

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Fitxa del projecte Cowocat_Rural

4 June 2018

Fitxa del projecte Cowocat_Rural Fitxa - resum del projecte, realitzada per l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt

Fitxa de Bones Pràctiques, relativa a Cowocat_Rural (feta per l'ENRD)

4 June 2018

Fitxa de Bones Pràctiques, relativa a Cowocat_Rural (feta per The European Network for Rural Development, ENRD)

Enllaç extern | Descarregar arxiu adjunt