Iniciar sessió Registrar-se

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

COWOCAT_RURAL organitza una jornada per conèixer els models de coworking de la zona d'ADRINOC (Garrotxa, Alt Empordà, Osona)

7 July 2017

El divendres 7 de juliol, l’"Espai Núria Social" d’Olot va acollir una jornada de treball dirigida a la comunitat coworking del territori Leader Ripollès Ges Bisaura. Impulsada a través del projecte de cooperació COWOCAT_RURAL, la trobada es va centrar en donar a conèixer diverses experiències i models de coworking impulsats en un territori en concret, en aquest cas la zona d'ADRINOC (principalment de la Garrotxa, l'Alt Empordà i l'Osona), i com aquests espais funcionen com a eines de dinamització econòmica i territorial. 

La jornada es va organitzar en dos blocs. La primera part anà càrrec d’Estel Turbau, dinamitzadora  del projecte de cooperació COWOCAT_RURAL i assessora externa del “Consorci Salines Bassegoda”. Turbau va presentar els diferents espais de coworking que actualment hi ha al territori d'actuació d'ADRINOC, com l’“Espai Navata”, “La Rectoria” i “Nova Harmonia coworking”, de titularitat pública i que a dia d’avui compten amb una cinquantena de professionals de sectors tan diversos com l’agroecologia, la fotografia, l’educació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; així com iniciatives de coworking de gestió privada com són l’“Espai Núria Social” d’Olot, centrat en projectes amb un alt component social, i “Nèctar”, de Vilanova de Sau, un espai de coliving rural que acull coworkers de forma puntual, segons els esdeveniments que s’hi programen.

La segona part de la jornada es va centrar en la ponència de Jordi Silvente, fundador d'Alpha Espai i president de l’Associació de Coworking de Catalunya – COWOCAT. Sota el títol, “Espais de coworking i el seu paper com a eina de dinamització econòmica i territorial”, Silvente va parlar de com aquests espais de treball funcionen com a plataformes de transformació i col·laboració, tot generant noves dinàmiques econòmiques que els territoris rurals poden, i han d’aprofitar. Silvente també dinamitzà la sessió de treball final, un debat participat centrat en com i qui ha d’impulsar els espais de coworking a les zones rurals.

Aquesta jornada va servir perquè els impulsors, o futurs impulsors, d’espais de coworking del Ripollès Ges Bisaura tinguessin una visió global de l’experiència de coworking, amb els diferents espais i models de gestió i dinamització de comunitats d'un territori també rural (la zona d'actuació d'ADRINOC).

Comparteix