Iniciar sessió Registrar-se

Actualitat

Segueix el dia a dia del projecte Cowocat Rural

2 nous espais s'incorporen a la xarxa Cowocat_Rural

7 May 2018

Nous espais de coworking al Pallars i al Lluçanès 

A Cowocat_Rural estem d'enhorabona, ja que veiem com el concepte coworking s'està expandint pels territoris rurals de Catalunya. Les dues darreres incorporacions a la "família" coworking són els espais de Prats de Lluçanès i de la Pobla de Segur.

Tot el nostre suport a aquestes iniciatives!

 

L'espai de Prats de Lluçanès

(text extret del web de l'Ajuntament: https://pratsdellucanes.cat/economia/espai-coworking/)

"Gairebé 500m2. Vol ser un centre on associacions i entitats veïnals puguin desenvolupar les seves activitats i alhora proveir de serveis a les empreses; així com, un espai que allotgi a noves persones emprenedores mitjançant la filosofia del coworking.

PER QUÈ A PRATS?

Hi ha una demanda de persones interessades en poder tenir un espai que s’ajusti a les necessitats del seu projecte empresarial i, alhora, des de l’Ajuntament vetllarem per tal que l’Espai encabeixi en el futur altres serveis amb valor afegit, tant per a les empreses com per a les persones emprenedores del Lluçanès. I també el punt d’atenció de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central al Lluçanès."

 

La Pobla de Segur aposta pel coworking i obre l’espai Lo niu d’idees

El passat divendres 4 de maig de 2018 es va fer la presentació pública de l'espai, amb la intervenció de l'alcalde Lluís Bellera i la presència de Cowocat_Rural, a través de la xerrada "El coworking com a eina de desenvolupament rural. El projecte Cowocat_Rural", feta per Jaume Bages, coordinador de Cowocat_Rural.

 

(text extret de la publicació Roques Roies, 5 d'abril de 2018)

"Marxar a estudiar a fora i no tornar, fa uns anys, no era una opció, era gairebé una obligació i, per això, eren pocs els pallaresos que tornaven i, encara menys, els nouvinguts que decidien construir la seva vida al Pallars. Es feia complicat imaginar-se una vida en un entorn rural, aïllat i amb males comunicacions, tant de carretera com online però, a poc a poc, tots aquests factors han anat canviant i els entorns rurals, com la Pobla, han començat a formar part de les opcions dels llocs on viure per un temps indefinit. Una d’aquestes opcions es materialitza en l’espai coworking Lo niu d’idees, situat al telecentre, que permet a tots aquells que treballen online de disposar d’un espai amb òptimes condicions tant de connexió amb fibra òptica com de clima de treball per poder desenvolupar la seva tasca.

Els nostres coworkers

Lo niu d’idees és un espai que ja compta amb dos coworkers, el Marc i el Kike, un de la Pobla i l’altre d’Aramunt, que no s’ho van pensar dues vegades i van ser els primers a traslladar el seu espai de treball a l’av. Madrid, 9. El Kike és físic i la seva feina consisteix a fer divulgació de l’astronomia a través de tallers i activitats educatives. Per a ell hi ha dos factors que han estat crucials: separar la vida domèstica de la feina i, alhora, tenir una bona connexió d’Internet, cosa molt complicada als pobles del voltant. Amb això de separar la vida familiar de la feina també hi coincideix el Marc, que ofereix serveis d’informàtica empresarial i que afegeix: “és una bona oportunitat per a empreses petites que no ens podem permetre, encara, de pagar una oficina”. A més, els dos coincideixen que a l’hora de rebre clients és molt més formal fer-ho a Lo niu d’idees que no pas a casa, on havien de compartir espai amb el menjador o la cuina. Un altre avantatge de treballar a l’espai coworking és també que és un lloc que els permet ser més productius. Tant el Kike com el Marc remarquen: “Aquí a les 12 del migdia ja hem fet el mateix que a casa en un dia. La productivitat és multiplicada per dos, tranquil·lament. A casa et distreus molt i, en canvi, ens adonem que aquí sense voler no sortim ni de l’espai. Les jornades de treball són més intenses i, a més, quan arribem a casa ja no encenem ni l’ordinador”.

Pel que fa a les sinergies que es poden crear en espais de treball com aquest, tots dos expliquen que creuen que és important treballar conjuntament i no descarten que més a llarg termini puguin dur a terme algun projecte conjunt. Això sí, compartir espai i experiències els permet posar en comú problemàtiques comunes dels emprenedors i buscar-hi solucions, cosa que també remarquen que és un avantatge. Tots dos esperen que s’incorporin més coworkers per així poder incrementar aquestes sinergies i, alhora, crear un bon ambient de treball."

Comparteix