Iniciar sessió Registrar-se

Arròs i Art Digital

Delta de l'Ebre

A determinar

Comparteix
Els arrossars, les anguiles, les barraques, les muscleres, els fars, els ocells, les illes i les postes de sol composen aquest territori mític, especial, encantador, tranquil i inquietant.

NO VIGENT

 

Programa

Dia 1

17:00  Benvinguda i recepció al coworking  Espai Kowo. Networking amb els professionals d’Espai Kowo i Pica Pica de la mà d’Agrapats, amb productes frescos, de qualitat i de la terra.

Espai Kowo és un espai de coworking ubicat al centre d’Amposta, habitat principalment per coworkers tecnològics. Professionals innovadors i amb talent, i al mateix temps, grans coneixedors i amants del territori on viuen i treballen.   

 

18:00 Temps per treballar a Espai Kowo

Temps per fer aquella trucada urgent, organitzar-te la feina de la setmana vinent, actualitzar la web, enviar el pressupost que acabes de fer o esbargir-te una mica jugant a la  la màquina recreativa retro d’Espai Kowo.

 

20:30  Sopar a la Sifoneria d’Amposta

Durant el segle XX, el local nº4 del carrer Tarragona d’Amposta va albergar un cafè cantant, una fàbrica de gel i després un magatzem de carbòniques. El comerç de begudes i la fàbrica de sifons eren punt de trobada dels ampostins per fer petar a xerrada i provar vermuts i vins. La Sifoneria reviu en un espai neoindustrial construït amb una reminiscència artesanal on compartir les millors estones al voltant d’una taula.

 

23:00 Allotjament a l'Hotel Ciutat d'Amposta

 

Dia 2

 

08:00 Esmorzar

 

10:00h Passeig en bici pel Delta de l’Ebre

Recorrerem el Delta de l’Ebre en bicicleta, coneixent la diversitat d’ecosistemes que conviuen en un mateix paisatge natural: riu, mar, platges, dunes, salines, camps de cultiu d’arrós.. Connectarem amb la natura en un entorn idílic i alhora salvatge.

 

14:00h     Dinarem a Temps de Terra

Situat entre dos parcs naturals al cor de les Terres de l’Ebre, coneixerem el Projecte Temps de Terra, un projecte agrícola i ramader ubicat en un paratge privilegiat i d’una serena bellesa mediterrànea i 100% sostenible.

 

16:00  Temps per treballar al coworking

 

19:00  Inauguració oficial del VAG EXPERIENCE (https://www.vag.cat/ca/) al Museu de les Terres de l’Ebre

El VAG EXPERIENCE és el primer i únic event cultural sobre videojocs i art digital que ens permetrà descobrir una nova cara de la indústria de l’entreteniment digital de la mà de reconeguts professionals de l’àmbit nacional i internacional.

Conferència: “Exhumando Atari: Arqueología y el cementerio de los videojuegos” de la mà d’ Andrew Reinhard.

Andrew Reinhard és arqueòleg digital i  estudia l’arqueologia dels videojocs. Al 2014 va dirigir l’equip d’arqueòlegs que van excavar “l’Enterrament d’Atari” als Estats Units. El seu primer llibre “Archaeogaming: An Introduction to Archaeology in and of Video Games” va ser publicat al 2018. En l’actualitat, es troba finalitzant el seu doctorat a la Universitat de York (Regne Unit) sobre com realitzar investigacions arqueològiques de software i jocs.

Ens explicarà com es van trobar els videojocs enterrats al desert, com els va excavar amb el seu equip i ens mostrarà el que realment va ser enterrat a l’abocador i quin va ser el destí dels jocs exhumats al cementiri d’Atari. Coneixeràs perquè això és arqueologia i que podem aprendre sobre el patrimoni digital dels segles XX i XXI.

 

Conferència: “ A hombros de códigos, bytes e interacciones: la consolidación de los videojuegos como género cultural” de la mà de Daniel García Raso.  

Daniel García Raso és historiador, arqueòleg teòric i escriptor i sempre li ha fascinat l’antropologia. Ha escrit llibres sobre aquestes matèries, i especialment sobre videojocs, com: “Yacimiento Pixel. Los videojuegos como cultura material” o “ Eso no estaba en mi libro de historia sobre los videojuegos”.

A la seva conferència ens explicarà com el videojoc, desde la seva vessant artística, s’ha consolidat com un gènere cultural en que es concentren les pors, les pasions, les emocions, els sentiments i les preocupacions de la humanitat del segle XXI, alhora que segueixen presents en aquest gènere cultural únic alguna de les seves característiques inicials, com la seva vocació esportiva i el desafiament de l’habilitat de videojugadors i videojugadores.

 

21:00   Sopar lliure


23:00 Concert música simfònica a l’Auditori La Lira

Gaudirem de la interpretació de partitures de videojocs populars arranjades per la societat musical La Lira Ampostina, acompanyada de visuals.

 

Dia 3

 

10:00h Birdwatching al Delta de l’Ebre

Observarem la natura més tímida del Delta de l’Ebre, amb especial atenció als ocells amb professionals experts i amb els millors materials.     

 

14:30h Dinarem a la Tancada

A tan sols 500 metres de la Platja del Trabucador, degustarem el menjar típic del Delta, exquisits arrossos, peix de qualitat, en definitiva, coneixerem la cuina tradicional del Delta de l’Ebre i agafarem forces per gaudir de l’última tarda del VAG EXPERIENCE.

 

17:00h VAG EXPERIENCE

Projecció del documental “Mujeres y videojuegos” de Marina Amores.

Marina Amores, graduada en Comunicació Audiovisual i Màster en Teoria Pràctica del Documental Creatiu ha treballat per Eurogamer.es, Play ground, Uplay Online i Barspin Studios. Actualment treballa per la revista “SFX y EDGE España”. Especialitzada en videojocs i gènere, es la organitzadora principal del Gaming Ladies, event dedicat a la indústria del videojoc i exclusiu de dones. També és la coordinadora de Protesto, el primer conjunt d’assajos en castellà que tracta el videojoc desde una perspectiva de gènere.

El seu documental “Mujeres y videojuegos” exposa dades rellevants sobre la  participació de la dona a la indústria dels videojocs. Un conjunt d’entrevistes on apareixen artistes, programadors, traductors, periodistes especialitzats amb el sector i una jugadora  professional explicaran de primera mà la seva experiència al sector. A més, ens fa reflexionar sobre el desequilibri entre la poca quantitat de dones que es dediquen profesionalment al sector vs la gran quantitat de dones consumidores de videojocs.

 

Taula Rodona. La dona i la indústria del videojoc.

A la taula rodona, debatrem amb l’autora del documental, Marina Amores i altres professionals com la Janire Ipaguirre, desarrolladora PlayStation (Pentagonal Studio), o la Anna Noé, Matemàtica i Programadora, Desarrolladora IOS (Indra), el paper de la dona a la indústria del videojoc.

Videomapping interactiu i tetris gegant a la Plaça del Mercat Municipal

Acomiadarem l’experiència gaudint del videomapping interactiu i el tetris gegant que tindrà lloc al Mercat Municipal d’Amposta.

 

Els retirs professionals estan impulsats per Cowocat_Rural, organitzats per la consultoria per espais coworking LECO i comercialitzats a través de l’agència de viatges Tarannà.

Preu: €

Col·laboradors

Persones i empreses del territori, que ens ajuden i permeten que l'experiència sigui 100% autèntica.

<p>Espai Kowo</p>

Coworkings amfitrions

Aquesta experiència et permetrà entrar en contacte amb la comunitat de coworkers d'aquests espais.